- Tantárgyfelelős: Dr. Peles Ferenc Árpád
- A tantárgy leírása: Mikrobiológiai alapismeretek nyújtása a szak- és más kapcsolódó tantárgyak jobb elsajátításához. Mezőgazdasági szempontból kiemelkedően fontos mikrobiológiai ismeretek speciális fejezeteinek ismertetése, a legújabb, korszerű tudományos ismeretek felhasználásával.
- Mikroorganizmusok a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban
- Ökológiai tényezők hatása a mikroorganizmusok szaporodására. Ökológiai tényezők kölcsönhatásai
- A mikroorganizmusok szaporodása és pusztulása
- A mikroorganizmusok fontosabb anyagcseretermékei
- A mikroorganizmusok szerepe és jelentősége a biogeokémiai folyamatokban
- Erjedések mikrobiológiája
- Takarmányok romlása
- Takarmányok tartósításának mikrobiológiája
- Takarmányfehérje előállítás mikroorganizmusokkal
- Istállótrágya kezelés, érlelés
- Betegséget okozó mikroorganizmusok
- Mikotoxinogén penészgombák, mikotoxinok
- Indikátor mikroorganizmusok
- Indikátor mikroorganizmusok tenyésztése takarmány és élelmiszermintákból
- Követelmény: Kollokvium
- Tárgy típusa: Szabadon választható
- Tantárgykód: MT-ALL-C06
- Kredit: 1
- Oktatva: 3. félév (őszi)
Legutóbbi frissítés:
2023. 03. 26. 19:47