Állati eredetű funkcionális élelmiszerek fejlesztési lehetőségei

  • Tantárgyfelelős: Dr. Csiki Zoltán
  • A tantárgy leírása: A tantárgy keretein belül a hallgatók megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás irányelveivel, majd a funkcionális élelmiszerekkel szemben támasztott követelményekkel. Ezen alapinformációk elsajátítása után az egyes állati eredetű termékek feldolgozási műveleteire és dúsítási, fejlesztési lehetőségeire kapnak rálátást.
    • Az egészséges táplálkozás alapelvei
    • A funkcionális élelmiszerek
    • Dúsításra alkalmas állati termékek, középpontban a vörös húsok
    • Dúsításra alkalmas állati termékek, középpontban a fehér húsok és halak
    • Dúsításra alkalmas állati termékek, középpontban a tej- és tejtermékek
    • Dúsításra alkalmas állati termékek, középpontban a tojás
    • Dúsításra alkalmas ásványi anyagok élettani hatásai I.
    • Dúsításra alkalmas ásványi anyagok élettani hatásai II.
    • Dúsításra alkalmas vitaminok élettani hatásai I.
    • Dúsításra alkalmas vitaminok élettani hatásai II.
    • Probiotikumok
    • Probiotikumok alkalmazásának területei
    • Élelmiszerek és a probiotikumok
    • Funkcionális élelmiszerek fejlesztése – Élelmiszervizsgálati tapasztalatok bemutatása
  • Követelmény: Kollokvium
  • Tárgy típusa: Szabadon választható
  • Tantárgykód: MT-ALL-C18-K1
  • Kredit: 1
  • Oktatva: 1. félév (őszi)
Legutóbbi frissítés: 2025. 05. 08. 13:38