- Tantárgyfelelős: Dr. Csiki Zoltán
- A tantárgy leírása: A kurzus során a hallgatók megismerik az állati eredetű termékek összetevőit, táplálkozás-élettanilag fontos alkotó elemeit. Átfogó képet kapnak a legfontosabb ételallergiák és étel intoleranciák tüneteiről, megjelenési gyakoriságukról és lehetséges kezelésükről. Emellett megismerik az állati eredetű termékek fontosságát az egészséges táplálkozásban, kiemelve gyermekkorban és várandósság alatt.
- Az egészséges táplálkozás irányelvei
- A fehérhúsok beltartalmi értékei és felhasználási lehetőségei
- A vöröshúsok beltartalmi értékei és felhasználási lehetőségei
- Belsőségek beltartalmi értékei és felhasználási lehetőségei
- Különböző tejfajták beltartalmi értéke és felhasználási lehetőségei
- Különböző tejtermékek beltartalmi értéke és felhasználási lehetőségei
- Laktóz intolerancia
- A tojás beltartalmi értéke és felhasználási lehetőségei
- Ételallergiák
- Étel intoleranciák
- A vegetarianizmus fajtái és veszélyei
- Állati eredetű termékek fogyasztásának jelentősége várandósság során
- Állati eredetű termékek fogyasztásának jelentősége gyermekkorban
- Aktuális szakirodalmi adatok bemutatása
- Követelmény: Kollokvium
- Tárgy típusa: Szabadon választható
- Tantárgykód: MT-ALL-C17-K1
- Kredit: 1
- Oktatva: 1. félév (őszi)
Legutóbbi frissítés:
2025. 05. 08. 13:42