Vágóállat- és húsminősítés

  • Tantárgy neve: Vágóállat- és húsminősítés
  • Tantárgyfelelős: Dr. Jávor András
  • Követelmény: Kollokvium
  • A tantárgy leírása: Vágóállatok minősítése: A minősítés szabályzata, történeti áttekintés, a minősítés jelenlegi módszerei. A vágóállatok osztályozása a SEUROP minősítés rendszer szerint. Fejlett technológiák alkalmazása az állati testösszetétel meghatározására. A hús minősége: érzékszervi, táplálkozási, élelmiszerbiztonsági faktorok, technológiai tulajdonságok, a hús minőségét és felhasználhatóságát befolyásoló tényezők.
  • Tárgy típusa: Szabadon választható
  • Tantárgykód: MT-ALL-C14
  • Tanszék: Állattenyésztéstani Tanszék
  • Kredit: 1
  • Oktatva: 4. félév (tavaszi)
Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 04. 12:01