- Tantárgy neve: Vágóállat- és húsminősítés
- Tantárgyfelelős: Dr. Jávor András
- Követelmény: Kollokvium
- A tantárgy leírása: Vágóállatok minősítése: A minősítés szabályzata, történeti áttekintés, a minősítés jelenlegi módszerei. A vágóállatok osztályozása a SEUROP minősítés rendszer szerint. Fejlett technológiák alkalmazása az állati testösszetétel meghatározására. A hús minősége: érzékszervi, táplálkozási, élelmiszerbiztonsági faktorok, technológiai tulajdonságok, a hús minőségét és felhasználhatóságát befolyásoló tényezők.
- Tárgy típusa: Szabadon választható
- Tantárgykód: MT-ALL-C14
- Tanszék: Állattenyésztéstani Tanszék
- Kredit: 1
- Oktatva: 4. félév (tavaszi)
Legutóbbi frissítés:
2023. 04. 04. 12:01