Köszöntő

Üdvözlöm az Állattenyésztési Doktori Iskola weblapján! 

Egyetemünkön a doktorképzés az állattenyésztési tudományokban – a MAB határozata értelmében – 1994 szeptemberében indult meg, „Mezőgazdaság” tudományágban, „Regionális forrásokra épülő környezetbarát állattartás” című „A” típusú programmal.

  • Programvezető 1994-1998 között Dr. Veress László egyetemi tanár D.Sc., 1999-től 2005-ig Dr. Bánszki Tamás egyetemi tanár D.Sc. volt.
  • 2001 januárjától ideiglenesen akkreditált Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola néven tevékenykedett, majd 2002 januárjától végleges akkreditációt kapott.
  • A doktori iskola vezetője 2005-től 2016. január 23-ig Dr. Kovács András egyetemi tanár D.Sc. volt.
  • 2016. január 27-étől a doktori iskola vezetője Dr. Komlósi István egyetemi tanár D.Sc.

Kezdetektől a doktori iskola alapfilozófiája: A klasszikus állattenyésztési ismeretekre építve a modern állattenyésztés- és állattudomány művelése a társtudományok (molekuláris genetika, molekuláris biológia, immunológia, molekuláris takarmányozás, az informatika stb.) legújabb eredményeinek alkalmazásával, a humán táplálkozás szempontjából jó minőségű, biztonságos, továbbá gazdaságos állati termék előállítás.

A doktoranduszok kutatási témái szorosan kapcsolódnak az Állattudományi, Biotechnológiai és Természetvédelmi Intézet tudományos tevékenységéhez, szakmai értelemben az Intézethez tartozó Halbiológiai Laboratórium és az Állatgenetikai Laboratórium munkájához, valamint a DE AKIT Kismacsi Állattenyésztési Kísérleti Telep munkájához. A kutatási projektek a Tiszántúl legfontosabb aktuális állattenyésztési, takarmányozási, gyepgazdálkodási és vadgazdálkodási kutatási területeit ölelik fel.

Főbb kutatási területek:

  • Állati termék-előállítás
  • Takarmányozás, halbiológia
  • Szaporodásbiológia
  • Genomika
  • Állatnemesítés – Génmegőrzés, Állatökológia

Dr. Komlósi István egyetemi tanár, a DI vezetője

Frissítés dátuma: 2017.08.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.